pondělí 29. září 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

Stahování těžké vojenské techniky

svědčí o tom, že se spor bude přenášet na diplomatickou půdu a do ranku ekonomických sankcí. Problém je, že soudruzi v bruseli tak nějak nekapírují, že svou politikou likvidace jaderných elektráren a zavírání uhelných dolů i blokování rozvoje těžby břidličného plynu vystavili EU plné váze ruské "strategie ropného (plynového) kohoutu".

USA

mají cvičit Ukrajinské "dobrovolníky", kteří budou bojovat na východě země.


Východ

Ukrajiny odmítá účast na celoukrajinských volbách a chce uspořádat vlastní.

Islám

Útok na sídlo EK

plánovali islamisté. Byli však zadrženi. Lze předpokládat, že vůdcové islamistů se širším rozhledem jásají, protože islamizace Evropy pod taktovkou této instituce může pokračovat dál.

Turecko

přestalo pouštět do země uprchlíky před chalifátem. Konec konců, sympatie Erdogana a spol. jsou spíš na opačné straně konfliktu.

Talíban

o sobě dal vědět novým prohlášením o "boji až do vítězného konce".

Chlór

použil chalifát proti iráckým vojákům. Patrně to nebyl první případ použití OL ze strany islamistů, ale tento se už nepodařilo ututlat. IMHO nastal čas na chalifát použit stejný typ zbraní místo relativně neúčinných zbraní klasických.


Francouzský turista

byl unesen v Alžíru a předán místní odnoži chalifátu.

Syrskou stíhačku,

operující proti islamistům, sestřelil Izrael. Mimoděk tím demonstroval svůj ne zcela jednoznačný postoj vůči chalifátu a islamistům. Prostě slova izraelských představitelů a reálné činy Izraele se od sebe výrazně odlišují. A sami Židé mají ve své části Bible slova o souzení nikoli podle slov, ale podle skutků.


Vězněný

britský novinář namluvil další video ve prospěch chalifátu.


Obama

vyhrožoval teroristům z chalifátu, ti zase vyhrožovali útokem na USA. Mezi tím v USA odsoudili na doživotí Bin Ládinova zetě, který se angažoval v atentátu 11. 9. Současně USA bomnbardují a dalekonosnými střelami ostřelují cíle v chalifátu, ovšem bez nějakého zásadního efektu. Způsobují jen nepatrné ztráty, navíc nedůležitých bojovníků. Patrně se jim podařilo zvlikvidovat během několika dní náletů jen jednoho z významnějších pohlavárů chalifátu.

V řadách chalifátu

údajně bojuje kolem 3000 občanů EU. Není však jasné, kolik z nich jsou skuteční Evropané a kolik jen imigranti a jejich potomci.

Audionahrávku

uneseného britského humanitárního pracovníka zveřejnil chalifát.

Klerika označeného za hrozbu

ve Velké Británii osvobodili v Jordánsku. Vrána vráně...

Snad padl

vůdce nigerijských islamistů sdružených do Boko Haram. "Snad" proto, že jeho smrt už byla oznámena dvakrát a předchozí případy jeho padnutí byly hoaxy.

Duševně nemocný

britský občan s Edinburgu, který byl v Pákistánu odsouzen k smrti (perfektní ukázka islámského humanismu) byl ve vězení postřelen jedním ze strážných. Toho asi nebavilo příliš dlouhé čekání na popravu. Explicitně budiž řečeno, že souzení duševně chorých je teoreticky nepřípustné i v islámu, avšak "šedivá jest všechna teorie ..."

FBI

ohlásila, že identifikovala vrahy, podřezávající americké novináře. Nicméně jejich identitu nezveřejnila.

Íránský president

obvinil ze vzniku chalifátu západní tajné služby. Je to pitomost. Viníci jsou politici, kteří znemožnili dokončení vítězství nad Saddámem. Irák měl být okupován minimálně tak dlouho, jako Německo nebo Japonsko po WW2.

Pilotka

bombarduje území chalifátu v řadách letectva Spojených arabských emirátů. Pro džihádisty to musí být těžký stres, protože smrt v rukou ženy, a to i na poli, je vylučuje z posmrtných hrátek s huriskami, hurisáky a hurisáčaty.

Ze zaměstnání

propuštěný američan islámského vyznání, "tichý a skromný muž, který se neustále modlil", podle svědků, multikulturně obohatil své dvě bývalé spolupracovnice, z nichž jednu podřízl po islámském způsobu a druhou teprve bodal, když do něj antimultikulturně bývalý šéf napral tři kulky z legálně držené zbraně. Podle tvrzení bývalých spolupracovníků se je snažil přimět k přestoupení na islám. Důvod, proč muslimy ve firmách s plnohodnotnými lidmi nezaměstnávat.

Britský premiér

David Cameron a Íránský president Hasan Rúhání se při setkání na Valném shromáždění OSN shodli na tom, že se v řadě otázek nejsou s to shodnout. Inu, podobně dopadla první schůzka Reagan - Gorbačov v Reykjavíku.

Afghánští vesničané

oběsili čtyři zajaté Talíbance. Chtělo by to slova o soli země (asi jak ze Sedmi statečných), případně něco jako "Hlas lidu - hlas boží".
Jinak, pochopitelně, čin hodný následování vůči teroristům všeho (tzedy nejen islámského) druhu.

Ebola

Až milion lidí

se může během několika týdnů až měsíců nakazit ebolou. To je prostá matematika, kde exponenciální funkce, podle niž se epidemie zpravidla ve svém počátku šíří, roste takto drsně. Zatím zemřelo kolem 3000 lidí.

Zemřel

druhý občan Španělska, nakažený ebolou.

Obecné

Rozklad demokracie

pokračuje. Soudy rozhodly o tom, že ve volbách mohou u nás hlasovat i cizinci s přechodným pobytem, jsou-li občany EU. Blíží se doba, kdy se budou Evropou přelévat "profesionální voliči" od voleb k volbám, a zajišťovat, aby nikde nezvítězili přívrženci nějaké "nesprávné" strany. Tak, jak se to dělo za komunistů u nás, kdy byli takto využíváni vojáci.

Zemřel

Mike Harari, který organizoval odvetu za zavraždění izraelských sportovců na olympiádě v Mnichově. Účastnil se i operace, osvobozující izraelské občany zadržované teroristy na letišti Entebe v Ugandě.

Soudružky Voršilky

které prodaly omylem zrestituovanou technickou budovu Nové scény ND ji nyní chtějí znovu zrestituovat. Bezděky tím předvádějí podstatu tzv. církevních restitucí.

O globáním oteplování

kvílel šéf OSN. Následujícího pochodu se účastnily především celebrity s klesající popularitou.

Zákaz

výkupu kovů neprošel sněmovnou. "Nalézači" vík od kanálů, okapových rour, kovových plotů a podobných "zbytečností" mají dále dveře do sběren otevřené a nemusejí se ničeho obávat.

Indie

dostala úspěšně svou sondu na oběžnou dráhu kolem Marsu. "Jako čtvrtý stát", jak papouškují skoro všichni novináři, kteří k Rusku a USA připočítávají i EU, která ani není regulérním soustátím.


Poslanci

schválili porodné i za druhé dítě. Jedna z mála pozitivních zpráv z našeho parlamentu.

President Zeman

dostal obálku s bílým práškem a výhrůžkami údajně od chalífátu. Podle následujících informací, kterým můžeme ale nemusíme věřit, byl prášek neškodný.

Úsvit

by podle nejnovějších průzkumů ve volbách zcela propadl. IMHO osud všech stran, které jsou budovány ve stylu "one man show".

V policejní cele,

snad ne v "klepetech" budou trávit prvních 24 hodin děti, jejichž rodiče náhle zemřeli, byli zadrženi policií, nebo byli jinak "zneprovozněni". Dříve se tyto děti vozily do Klokánků, ale ty nesmějí od nového roku přibírat děti nad stanovený počet.

Od svíčky

začal hořet "pomník" zastřeleného lupiče a násilníka ve Fergussonu. Jeho kumpáni a jejich příznivci ihned vyvolali rozsáhlé nepokoje.

Blbý Američan,

který se vydal do Severní Koreje, bratřit se s tamním pokrokovým a veskrze humánním režimem, vylíčil své zážitky z pracovního lágru, kde má strávit za svou snahu o "sbližování" nekolik let (tedy, jestli se konce vůbec dožije, doba přežití v takovýchto lágrech je vcelku krátká).

Kalousek

nazval komunistického policajta (aneb "Husákovu mlátičku") fízlem. Čímž získal rozsáhlé a možná až netušené sympatie voličů. Já to hodnotím jako jeden z mála pozitivních činů tohoto politika.

Oběsila se

ve vazbě na policii zadržená recidivistka. Zajímavé je, že na podprsence. Ze dvou důvodů:
1. Budou se krom tkaniček od bot a opasků odebírat zadrženým i ty části prádla, na nichž se lze oběsit?
2. Ve starém Řimě neměli podprsenky, ale ženy si omotávaly prsy pruhy látky (plnící stejnou úlohu), které některé z nich použily ke stejnému účelu. Dalo se to provést i v uzavřených nosítkách, kde měla zadržovaná relativní soukromí.

Slovenské novináře

vzrušila jejich občanka se SITUS INVERSUS. Nějak jim "nedocvakly" dvě věci:
1. Neexistuje důvod, proč by člověk se zrcadlově obrácenými orgány měl mít kratší život (pokud pomineme zpackané lékařské zákroky)
2. "Nádor", o němž píší v souvislosti s narozením této pacientky u její matky, byl ve skutečnosti druhým jednovaječným dvojčetem, protože při vzniku jednovaječných dvojčat se může stát, že mají zrcadlově rozmístěné orgány (není to však pravidlem, záleží na tom, v jakém stádiu vývoje a podle jaké roviny se zárodek rozdělí).
Další věcí je, že takto "postižené" osoby jsou cenným materiálem pro studium medicíny, protože když jsou předhozeni studentům, je hned vidět, kdo se orientuje opravdu podle toho, co hmatá, případně slyší, a kdo takovéto vyšetření jen předstírá a snaží se vyprávět o tom, co by podle svého úsudku slyšet a hmatat měl.

Jako z textu E. A. Poea

zní zpráva z Řecka, podle níž bylo slyšet z čerstvého hrobu křik a rány. Po vytažení rakve však byla pohřbená žena již mrtvá. Případ bude řešit pitva, IMHO měla stačit obdukce hned po otevření rakve, která by desítky minut starou mrtvolu od mrtvoly staré několik desítek hodin měla rozpoznat velmi spolehlivě. Lékařka, co ji do té rakve poslala, se odvolává na posmrtnou ztuhlost a neslyšení srdečních ozev, nicméně obojí patří mezi nejisté známky smrti.

V politickém procesu

s Radovanem Karadžičem požaduje obžaloba doživotí.

Protonovou léčbu

britského chlapce zaplatí nakonec systém NHS, u něhož je v GB pojištěn. On jim tento případ dělá docela špatnou reklamu (a nejen jim). Jde o to, že protonová lečba je šetrnější, paprsek těchto částic je lépe směrovatelný a v případě mozku to může zabránit poškození životně důležitých center v blízkosti nádoru.

Katalánsko

stanovilo termín referenda o nezávislosti, španělská vláda ho ihned napadla u ústavního soudu.

Při teplickém pochodu proti islamizaci

řádili levicoví proislamizační aktivisté tak horlivě, že policii nezbylo nic jiného, než pět z nich zadržet. Už předtím části z nich odebrali boxery, kasry, praky, řetězy a jiné argumenty na podporu isámu a islamizace.

Ortodoxní Židé

spáchali skandál v letadle, které je mělo dopravit z New Yorku do Izraele na oslavy židovského nového roku. Je zajímavé, že v minulých letech také museli letět v letadlech, kde byly i ženy, a b...l nedělali.
Zcela jistě tím přispěli k vytváření pozitivního obrazu komunity ortodoxních Židů a Židů vůbec v očích široké veřejnosti a k potlačování antisemitismu.

1 komentář:

  1. Stahování techniky na Ukrajině:

    Je to dobrá zpráva. Je lepší docházet k nějaké přijatelné dohodě za vleklých jednání, než za vleklé války, byť rve se to tam ještě pořád, jen s trochu menší intensitou.

    Francouzský turista unesený v Alžíru:

    A proč tam debil jezdí? Jsou země kam se vůbec nejezdí a když už ano, tak bombardérem nebo tankem. Alžír je nesjpíš jednou z nich.

    Izrael / sestřelená syrská stíhačka:

    Vzhledem k dlouhodobě komplikovaným vzájemným vztahům Sýrie a Izraele, zatíženým neustálým napětím, válkami, provokacemi a šarvátkami, bych se s komentáři neunáhloval. Izrael nemá to území zrovna velké a tak se musí rozhodovat jeho letectvo a obrana o to rychleji. O to opatrnější pak ten Syřan má být. To, že je zrovna Asad na té slušnější a civilisovanější straně barikády je vlastně jen a pouze proto, že to, co ho chce sesadit je tak o 2 - 3 řády horší než on sám. Zkrátka neodvozoval bych z toho žádné dalekosáhlé závěry.

    Osvobozený klerik v Jordánsku:

    Poláci pro to mají výstižnější úsloví:

    Kurwa kurwie łba nie urwie, nebo

    Kurwa kurwie rzycz nie urwie...

    Ta polská verze mi přijde výstižnější, škoda, že čeština nemá něco podobného.

    Proces s Karadžičem:

    Dokud tam budou stát před tribunálem z valné většiny převážně jenom Srbové a jen velmi málo Chorvatů a jen velmi málo Albánců a Bosňanů, nebo vůbec žádní, tak to pro mě bude jen protisrbská fraška.

    Kalousek se jednou za čas projevil positivně a správně udělal. Nějak se nám tu rudá chátra začala zase roztahovat, smrdět a zvedat hlavičky víc, než je zdrávo.

    Ortodoxní židé a bordel v dopravě:

    Tady bych měřil všem stejným metrem. Kdokoliv dělá bordel v dopravě, má být z dopravy vyloučen a případně za to ještě dostat mastnou pokutu, aby si příště nechal zajít chuť. No ale proti kladení bomb na paluby dopravních letadel, jako to měli ve zvyku kluci z Libye, je tohle pořád ještě snesitelný exces a vybočení od normálu nemyslíte?

    OdpovědětVymazat