pondělí 15. září 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

má jakýs takýs klid zbraní s tím, že přestřelky a drobné incidenty trvají. Porošenko ovšem dál vede silná slova vůči separatistům. Řada, ne-li většina, evropských činitelů se vzpěčuje posilování sankcí vůči Rusku. Ty sankce poněkud začínají připomínat Cimrmannovu pedagogickou tézi "učitel za prohřešky žáků trestá sám sebe". NATO se do boje proti Rusku nehrne, zato Porošenko se cachtá tím, že dostane od NATO zbraně.
Kyjev vyhlásil, že "o hranicích oblastí se zvláštním statutem rozhodne nynější frontová linie". IMHO opravdu blbý nápad, hodný favoritů EUročinitelů. Plány Kyjeva separatisté odmítají.
Gazprom omezil dodávky plynu na Slovensko a Polsko, aby zbránil zpětným dodávkám na Ukrajinu.
Přerušení spolupráce Prahy s Petrohradem vyhodnotila ruská strana jako "nepřátelské gesto".

Ebola

se dál šíří. Nyní jsou v centru podezření z přenášení nákazy taxíky.

V Libérii

si uvědomili, že je ebola může vymazat z mapy světa. Jiným to ještě nedošlo.

Podezření na ebolu

měli u zahraničního studenta v Pardubicích. naštěstí to byla jen malárie.

Islám

Novou vládu

schválili v Iráku. Podpořili ji i Kurdové. Je to IMHO signál sjednocování sil vůči chalífátu.

Zavražděného novináře

prodali chalífátu "umírnění" muslimové, jak vyšlo najevo. Ukazuje se tím velice názorně, že hranice mezi umírněným a neumírněným muslimem je čirá fikce.

Část radikálních

muslimských vůdců v Sýrii byla zabita sebevržedným atentátníkem.

Obama plánuje

nálety na Sýrii. Nezná starou pravdu, že území je dobyto tehdy, pokud na něm stanuly bagančata pěšáků. Alternativou může být leda zbombardování na totálně neobyvatelnou plochu (tedy nasazení ZHN).
Současně se vyjádřil v tom smyslu, že chce vymataz islámský stát z povrchu Země. Jak to udělá, ovšem neuvedl.

"Protiturbanovou petici"

podepsalo přes 25 tisíc lidí. Petice je zaměřena proti tomu, aby islám dostal v ČR registraci druhého stupně. Někteří státní úředníci a politici se ji snaží bagatelizovat, nicméně ukázala názorně, že odpor proti islamizaci u nás roste. Stále více lidí si uvědomuje důsledky něčeho takového. Soudruh ministr Chládek v souvislosti s tím pozastavil záštitu ministerstva školství nad pochybným projektem "islám do škol", který měl šířit lživé informace a vymývat dětem mozky. Projekt připravili "multikulturní odborníci" z FF UK. Některá politicky zvlášt korektní a zasloužilá gymnázia se nechala slyšet, že projekt budou provozovat i bez záštity, ovšem stále více roste i odpor rodičů proti němu.

Pákistánští Talíbové,

kteří vážně poranili bojovnici za práva dívek Malalu Júsufzaiovou, byli v Pákistánu zatčeni. Co s nimi bude dál, je otázka.

"Reportáž mobilovaná na oprátce"

by se mohl jmenovat hovor jezzidské dívky, které její věznitelé z chalifátu ponechali během čekání na smrt mobilní telefon. (Rozhodně nechci tuto statečnou dívku urazit srovnáním s někým takovým, jako byl J. Fučík; ten by si zcela jistě líp porozuměl s jejími únosci a vězniteli.)

Katar vypověděl

muslimské bratrstvo ze svého území.

V chalifátu

zavraždili dalšího ze zadržovaných, tentokrát Brita. Tyhle zrůdy už měly dávno čichat k atomovým hřibům zespodu!

I Austrálie

se hodlá zapojit do boje proti chalífátu.

USA zakázaly

rodinám zadržených posílat za ně výkupné. Je to škaredý, ale správný tah. Jednak by tím tyto zrůdy dostaly peníze na páchání dalších zločinů, jednak jsou muslimové tvorové bez jakéhokoli náznaku cti a je velice pravděpodobné, že i po obdržení výkupného by zadržovaní byli i tak zavražděni.

Italové zachránili

1300 uprchlíků z Afriky za jediný den. Řečeno tvrdě: když je zachránili, ať si je taky nechají.

(Údajně) umírnění

muslimové se Sýrie se dohodli raději s chalifátem než se západními spojenci. Ukázali tím názorně, že islám je jen a jen jeden. Nicméně kdo islám sleduje, ten to ví. Přátelé islámu to vědí také, ale budou zatloukat, zatloukat a zatloukat, jak ten nevěrný manžel podle rad Dr. Plzáka.

Používání termínu "islámský stát"

chtějí zakázat britští muslimové. Také se od chalifátu velmi chladně a pofidérně distancovali.
Dokážu si představit, jak šílený propagandistický průšvih je islámský stát (chalifát) se svými aktivitami. Je to ekvivalentní (přinejmenším) osvobození prvních koncentračních táborů (a nacistické špičky zatloukaly, až se z nich kouřilo, ještě během Norimberského procesu). Případně otevření gulagů za éry Chruščova.
Je však nutno zcela tvrdě konstatovat, že to, co se tam děje, odpovídá autentickému islámu, bez jakékoli korekce na mezinárodní veřejné mínění i na riziko, že podmanění nemuslimové budou dohnáni ke vzpouře. Přesně tohle budou dělat muslimové u nás, pokud jim (a lidem, kteří jsou od nich tak či onak koupení) dáme příležitost. I zde muslimové hodlají křižovat, zahrabávat zaživa, pižlat krky atd., prostě dělat vše, co islám nařizuje dělat s "nevěřícími psy".
V našem státě, kde se kolem 70 procent obyvatel hlásí k islámem netolerovanému ateismu, by bylo tedy vybito něco přes 7 milionů lidí. A nelze si dělat sebemenší iluze, že by k něčemu takovému nedošlo. Bylo by to, obávám se, spíš ještě horší, než si dokážeme představit. Proto je třeba podpořit všechny strany, které provozují autentickou a věrohodnou antiislamizační politiku (tj. ty, které se k tomu hlásí déle; ne ty, které se doplněním populárnějších témat snaží zastavit úbytek hlasů).

Obecné

V časové souvislosti

s těsným průletem asteroidu 2014 RC došlo jednak k pádu meteoritu (nicméně pád nikdo neviděl, jen výsledný kráter) v Nicaragui. Dráha tělesa ale známa není, takže není jasné, zda šlo o nějakého "bratříčka" blízkozemního asteroidu nebo ne.

Pětiletý Brit

Ashiya King dorazil do Prahy a pokud vše půjde dobře, podrobí se od příštího týdne protonovému ozařování. Následně absolvoval vstupní vyšetření.

Kozel zahradníkem,

aneb vedoucí činitel Národní protidrogové centrály kryl výrobu pervitinu. Názorná ukázka nesmyslnosti "war on drugs".

Průzkumy ve Skotsku

začaly pendlovat kolem 50 procent pro odchod. Angličané jsou zděšeni, BBC cenzuruje a manipuluje zpravodajství, anglické firmy se sídlem ve Skotsku vyhrožují odchodem ze země. Ozvaly se i hlasy, že "výsledek příliš těsně nad 50 procent bude možno ignorovat jako příliš slabou podporu samostatnosti Skotska". Skoty se v závěru týdne snažila přemluvit k setrvání v unii s Anglií i královna. Je to snad poprvé po mnoha letech, co se královská rodina takto otevřeně zapojila do politiky. Přitom jí by se oddělení Skotska týkat nemělo, protože by Skotsko (alespoň zatím) zůstalo královstvím, spojeným s Anglií právě osobou panovníka.

Zelení kvílejí,

že množství CO2 stouplo na "rekordní úroveň". Problém je, že koncentrace CO2 v atmosféře stoupá už desítky let, a tudíž každá nová hodnota je "rekordní". Jsou ovšem zanedbatelné oproti hodnotám ze starších gologických období. Důležité je, že nerostou teploty, které mají být s tímto fenoménem spřaženy, a klimaalarmisté tento jev nedokáží vysvětlit.

Ombudsmanka kritizovala

zadržení "klidných opilců" na záchytce. Problém spočívá ve zodpovědnosti toho, kdo o tom "klidu" rozhodne. "Opice" může přejít z klidné v agresívní i po nějakém banálním podnětu. Hrozí i různé komplikace otravy alkoholem, za které by rovněž neslo zdravotnické zařízení odpovědnost. Takové případy se už i staly.

Nejvyšší soud

upřesnil, že obrana musí být tvrdší než útok. Faktem je, že místo v judikaturách, jejichž aplikace je nepřehledná a nejistá, by bylo dobré, kdyby to bylo takto explicitně definováno v zákoně.

Na Chomutovsku

nalezli tělo zavražděné devítileté dívky, po níž se pátralo. Posléze byl zadržen i podezřelý, který se následne k činu přiznal. Případ, jako další podobné, rozvířil debatu kolem trestu smrti. IMHO v nesporných případech takto brutálních činů by byl trest smrti plně na místě.

Chemička vybuchla

v Německu, nedaleko Brém. Příčiny zatím neznámé, ale my, co jsme viděli seriál Arabela, víme, že do německých chemiček stačí jen trochu praštit ...

Jourová

se stala komisařkou pro spravedlnost, spotřebitelskou politiku a vědecký genderismus.

Soudruh Dienstbier

chce pro referendum petici s 250 000 podpisy a v případě její úspěšnosti čtvrtinovou účast voličů. Prostě jako za Husáka "na západ mohou vyjet všichni občané starší 80 let za podmínky, že budou mít písemné svolení obou rodičů". Navíc by se nesmělo "referendovat" o řadě podstatných a občany trápících věcech.

Brněnský soud

konstatoval, že vydání Hitlerových projevů v necenzurované podobě není trestným činem. Znalci, lámající kopí za to, aby tyto texty zůstaly před naší populací skryty, tentokrát ostrouhali. Zcela jistě se brzy spustí jekot levičáků, protože ti se oprávněně obávají toho, že lidé zjistí, jak blízké jsou jejich ideje těm Hitlerovým.

V USA zakázali šířit AIDS

muži, který přestože o své infekčnosti věděl, nakazil HIV větší počet dalších osob. Faktem je, že za vědomé šíření nakažlivých chorob je u nás basa.

Kanadský žertík

reportérů z australského rádia, kteří se vyptávali "převlečeni" za britskou královnu na vévodkyni z Windsoru a její zdraví, což následně vedlo k sebevraždě oklamané sestry, která jim nějaké informace vyslepičila, nyní bude stát příslušnou organizaci 450 000 dolarů.

První stúpu v Česku

inaugurovali buddhisté v Těnovicích na jihu Plzeňska.

O politický azyl v KLDR

požádal občan USA. Dostalo se mu patřičné odměny: Půjde na šest let do pracovního tábora.

Ne základně NATO

na Slovensku, vyhlásil současný slovenský premiér Fico a dodal, že v tom případě by raději odešel z politiky.

Žádné komentáře:

Okomentovat