pondělí 11. srpna 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajinská armáda
postupně získává navrch nad povstalci na východě země. Přichází ovšem o dezertéry, prachající do Ruska, a srdce místních obyvatel masakry civilistů nezískala. Vypadá to na dlouhou partyzánskou válku, která se může táhnout celá léta (pro srovnání: banderovci dokázali stalinskému SSSR vzdorovat víc než pět let a potom se jich ještě část zvládla probít na západ).
Ukrajici také začínají zjišťovat, zda nemají mezi předky jiné národnosti, což by jim umožnilo opustit stát.

V Gaze
došlo ke příměří a ústupu izraelských vojsk. To Hamas po pár hodinách začal porušovat.

Nigérijská armáda
čelí kritice a to, že se nemazlí s dopadenými příslušníky sekty Boko Háram a fyzicky je likviduje.
IMHO jsou tihle sektáři zcela nenapravitelnými zločinci a nic rozumnějšího se s nimi dělat nedá. Různé "pachatele dobra" bych docela rád viděl vystavené násilí ze strany těchto (nebo podobných) nelidských zrůd, aby měli příležitost si uvědomit, o jaké tvory se jedná.

V Saúdské Arábii
mají televizní skandál. Tamní moderátorka, která vysílala z civilizovanější země, se objevila na obrazovce nezahalená.

V Teplicích
přestali pouštět muslimy do hospod a podobných zařízení, protože tam jen dělali nepořádek, pohazovali odpadky po zemi apod. Protě mentalita kočovníka, který když zaneřádí okolí, se přesune o pár kilometrů dál.

Atentátník v Kábulu
pronikl do výcvikového střediska pro afghánské vojáky a zastřelil tam US generála a 14 vojáků s ním  a další osoby zranil.

Španělské úřady
zadržely 14letou místní muslimku, která se chtěla dostat ze španělské enklávy v Africe, aby se připojila k bojovníkům "islámského státu". Tyhle dobrovolnice se tam stahují, aby poskytovaly "sexuální potěšení" regulérním džihádistům. Tato konkrétní byla předána do výchovného ústavu, což je IMHO beznadějný počin (snad by pomohl proces "přeprogramování", který se užívá u lidí, dostaných z moci některých osobnostně destruktivních sekt).

Na "islámský stát"
zaútočily nejprve drony a později i bombardovací letadla, zatímco uprchlíkům před muslimskými džihádisty byla shazována humanitární pomoc.

Egyptský soud
rozpustil politickou větev Muslimského bratrstva.

Přes 500 jazzidů
povraždili bojovníci "islámského státu". Ženy a děti pohřbením zaživa. Názorná ukázka toho, co by se dělo i zde, pokud by se tu muslimové dostali k moci, jak se snaží.

Islamista Erdogan
zvítězil už v prvním kole presidentských voleb v Turecku. Další důkaz, že tato země a její obyvatelé nemaji v civilizovaném světě co pohledávat.

Většina Němců
odmítla islám coby součást své vlasti.

Ministr školství
prosazuje jednotné přijímačky na střední školy. Mají to tak třeba v Turecku, našem vzoru.

Velké vřeštění
se ozvalo kolem tábora v Letech, respektive Okamurova komentáře k němu. Zaangažoval se i klerikál Kalousek. Fakta jsou ovšem následující:
1. Kritéria pro umístění do zařízení:
Lety (L): Opakované odsouzení za relativně bagatelní kriminální činnost (+ malé děti takto odsouzených párů)
Regulérní koncentrák (K): Příslušnost k etnicitě
2. Účel zařazení:
L: Regulérní trest, uložený soudem, resocializace (v určitých fázích snad i snaha uklidit "rasově nevhodné" osoby z dohledu okupantů - naivní, ale po bitvě je každý voják, i ten nejblbější, generálem)
K: Fyzická likvidace
3. Přičiny úmrtí:
L: Nakažlivé choroby, dotažené z předchozího života (v pozdější fázi, kdy okupanti zablokovali možnost nákupu sanitačních materiálů, i nákaza přímo v táboře)
K: Plyn, oběšení, zastřelení, nahnání do drátů s el. napětím, upálení zaživa (hlavně malé děti, které se "nevyplatilo" před kremací plynovat), hlad, infekce
Tábor v Letech byl ovšem v závěru své existence přeměněn německými okupanty na sběrný tábor, určený jako předstupeň regulérních koncentráků (především Osvětimi), ale to už byl zcela v režii Němců. Pokud by přesun vepřínu měl zohledňovat toto období existence tábora, měli by ho financovat Němci.

Veterináři zakázali
prodej francouzského zrajícího sýra pro vysoký obsah bakterií a toxinů. Tento akt má ovšem ještě jeden aspekt: Ve Francii se běžně konzumují zralé sýry, zatímco naši populaci komunistická výroba potravin nacvičila na konzumaci v podstatě nezralých sýrů (fajnšmekři si je nechávali sami doma uzrávat, buď ve sklepě nebo v ledničce nastavené na nejnižší chod, a to i několik měsíců), které mají mikrobiologický obraz podstatně chudší. Na v podstatě nezralé a nehotové sýry byly u nás nastaveny normy. Na druhé straně je ve Francii (a dalších zemích s tradiční konzumací zralých sýrů) zaveden určitý režim konzumace těchto sýrů, včetně výběru konzumentů, který riziko zdravotních potíží snižuje. U nás se např. dosud nepodařilo prosadit značení na dlouho zrající sýry, že jsou nevhodné prp děti, seniory a těhotné, případně osoby s imunitním deficitem (z důvodu výskytu Listeria monocytogenes).

Příčina smrti: Tablet
Vzatý s sebou do vany. Navíc s prodřeným kabelem od přívodu elektřiny. Zapůsobilo to naprosto stejně, jako tradiční fén, zprofanovaný detektivkami jako vražedný nástroj.

Podmínku
dostal bývalý poslanec Chaloupka za výroky o Romech v souvislosti s Duchcovskou kausou. Odvolal se a blogsféra mu spíše fandí (až na fašistoidní organizace typu ANTIFA či profesionálních Romů). Už proto, že výroky zazněly v poslanecké sněmovně v souvislosti s jeho prací.

Právo na obranu
uznal Nejvyšší soud muži, napadeném věřitelem, jemuž nezáměrně způsobil komplikovanou zlomeninu nohy.

Nová studie
údajně prokázala vyšší hodnotu biopotravin. Předchozí studie prokazovaly spíš opak. Obávám se, že i ve vědě začíná čím dál tím víc platit "čí chleba jíš ...".

Rozumný rozsudek
vynesl krajský soud v JMK, který zbavil děti povinnosti platit za popelnici, pokud za ni nezaplatili rodiče nebo zákonní zástupci (kdy byly poplatky vymáhány zpětně poté, co dosáhly dospělosti, i s patřičnými "poplatky z prodlení", v podstatě maskujícími lichvářský úrok).

V JAR
utratili antilopy, které dostala johanesburgská ZOO od pražské jako dar. Pro údajné nesrovnalosti v papírech, které ovšem dárci vyloučili (už proto, že mají od příjemců potvrzení, že papíry jsou v pořádku). Prostě je třeba počítat s tím, že JAR se po likvidaci režimu apartheidu stále více propadá na úroveň zemí 3. světa, se vším všudy, i se všudypřítomným b...lem a korupcí.

Obří hackerský útok
získal 1,2 miliardy hesel. Byl proveden patrně z Ruska.

V Missouri (USA)
provedli popravu dalšího vraha, tentokrát úspěšnou.

Seznam nemocí z povolání
byl rozšířen o další položky. Tento seznam má význam proto, že choroba, která na tomto seznamu není, nemůže být uznána za nemoc z povolání a pokud se prokáže příčinná souvislost mezi jejím vznikem a povoláním, řeší se obdobně jako pracovní úraz, což je po mnoha stránkách složitější. Původní seznam byl z roku 1980 a je již dlouho morálně zastaralý.

Epidemie eboly
i nadále progreduje. Je už přes 900 mrtvých a přes 1700 nakažených. Přesto nepostupuje podle exponenciální křivky jako na začátku.

Možnost adopce
dítěte registrovaného partnera byla znovu předložena ve sněmovně. Klerikálové vřískají, ale lze to považovat za velmi rozumný návrh. Proto je minimální šance na to, aby prošel. IMHO bude nutno si nejprve udělat pořádek v Parlamentu, aby populaci s 90 procenty ateistů nezastupoval parlament s nadpoloviční většinou méněcenných magorů, věřících v nadpřirozené bytosti.

Doživotí
dostali zbývající vůdci Rudých Khmerů.

Rusko zakázalo
dovoz potravin z EU a USA.

Sankce proti Rusku
by připravily české firmy o 2,5 miliard a pocítili bychom výpadek ruské ropy. Ten je akcentován ještě důsledky aktivit ruskými tajnými službami placených ekologistických organizací (proti jaderným elektrárnám, proti těžbě - ale i průzkumu ložisek břidlicového plynu apod.).

Profesionalizovat
by se měly aktivní zálohy AČR, které bývají mobilizovány v případech přírodních katastrof a podobných událostí.

129 nakažených HIV
přibylo v první polovině tohoto roku. Epidemie HIV má u nás narůstající charakter.

Nejvyšší soud nahrál pachatelům:
Policie může z nemovitosti získat důkazy použitelné před soudem jen v případě písemného souhlasu jejího majitele. Pouhý souhlas, uvedený např. do protokolu, nestačí. Na základě této nahrávky již byli osvobozeni pro "nedostatek důkazů" konkrétní zločinci. Zkrátka, zločiny páchejte ve své nemovitosti, policistům žádné povolení nedávejte a jste za vodou, tak bych rozuměl tomuto vzkazu z nejvyššího levelu naší justice.

Nohu zlomili
mladému basketbalistovi v Maďarsku před pohřbem, aby se vešel do příliš malé rakve. Noha zlomená v kotníku mu po otevření rakve trčela ven. Tamní pohřební služba nemá školení českých "černých havranů" z dob socíku, kdy se to dělalo taky, ale lámala se stahna a konce zlomených stehenních kostí se nasměrovaly tak, aby se minuly a tím se stehno zkrátilo. I v otevřené rakvi to nebylo vidět. Zážitky kolegů, co před nástupem na VŠ absolvovali "nultý ročník" a jezdili mj. i s pohřebáky.

Žádné komentáře:

Okomentovat