pondělí 28. července 2014

Co uplynulý týden dal

Z maření vyšetřování
byl obviněn jeden z přátel Carnajevů, pachatelů teroristického útoku při maratónu v Bostonu.

Islamisté
posilují svou moc v Turecku další vlnou zatýkání demokratických politiků a dalších odpůrců islamofašistického režimu premiéra Erdogana.

140 islámských imigrantů
zahynulo na lodi, která je ilegálně převážela do Evropy. Může nám jich lidsky být líto, ale každý takto zemřelý o něco snižuje riziko islamizace Evropy.

Bombové útoky
v Nigérii zabily přes 80 obětí. Jeden byl cílen na "umírněné" muslimy, druhá bomba byla odpálena na tržišti.

Radikálové
z Islámského státu (na území Sýrie a Iráku) se začínají živit prodejem ropy. Bylo by zajímavé zjistit, kdo to od nich kupuje, a tím podporuje a živí islámské teroristy. Bojkot těchto organizací a států by byl IMHO významnější než bojkot Ruska.
Jejich poslední útok na Irák měl kolem  obětí.

Súdánská křesťanka,
odsouzená k smrti za "odpadlictví" se konečně dostala do civilizovanějších zemí. Je ovšem otázka, jak dlouho tyto země pod diktátem lidskoprávníků a multikulturalistů civilizovanější budou.

V Afghánistánu odsoudili
bývalého policistu, který s výkřikem "Alláhu akbar!" zastřelil německou fotografku Niedringhausovou a zranil její kolegyni, jedoucí s ní ve stejném autě. Tento čin, pochopitelně, neměl s islámem, který jenáboženstvím veskrze mírumilovným, naprosto nic společného.

Kontraverze
kolem ženské obřízky se objevila v souvislosti s Islámským státem. Nejprve se objevila zpráva, že jeho vedení nařídilo povinnou obřízku všech žen. Po nějaké době se objevila za valkého jásotu multikulturlistů a dalších proislámofašistických aktivistů zpráva, že se jedná o hoax. Nakonec se ukázalo, že se u obrazového materiálu jednalo o photoshopem uprvený asi rok starý výnos těch samých islamistů, kteří v té době ovšem okupovali výrazně menší území. A faktem je, že i velké zpravodajské agentury běžně používají při podobných informacích upravený obrazový materiál z podobných událostí (čímž nechtně navazují na tradici prvních novin z konce 18. století, které měly zásobu dřevorytů typu "požár", "povodeň", "poprava lupičské bandy" apod., přidávaných k příslušným textům.
Další věcí je, že uvedený materiál je svým způsobem důkaz prosazování podobných opatření těmi samými islamisty, kteří nyní Islámský stát vedou. Podobně si počínali i islamisté na jimi okupovaných územích v bývalé Jugoslávii, takže není důvod předpokládat, že v zemi kde je nad nimi ještě menší supervize a ještě menší tlak ze strany civilizovaných zemí, by si měli počínat jinak. Ženská obřízka je explicitně zmíněna v Koránu i Hadithech, což obviňuje ze lži islsmistické a proislamofašistické agutátory, blekotající o tom, že se jedná o "kmenové zvyky v Africe, které islám nedokázal potlačit", protože za Mohameda islám na území Afriky nezasahoval.

V Norrköpingu
(Švédsko) vyhořelo zařízení stavby nové mešity. Bohužel, když selhává stát, jsou lidé nuceni vzít spravedlnost (se všemi s tím spojenými riziky) do vlastních rukou. Něco podobného se píše i v klíčovém dokumentu naší civilizace, americké Deklaraci nezávislosti.

Několik tisíc
islámských fanatiků se snažilo napadnout a zničit synagogu ve Francii. Napadali i policisty, kteří stavbu chránili. Takže se nedivme rezervovanosti obyvatel vůči jejich ideovým souputníkům v jiných zemích.

Norsko
kvůli islámským extrémistům zpřísnilo ostrahu královského paláce, jaderných reaktorů a dalších citlivých lokalit.

V Saúdské Arábii
odsoudili chyceného homosexuála k třem letům vězení a 450 ranám bičem. Doufejme, že si blbečkové z LGBT komunity, kteří mají někdy tendenci se muslimů zastávat, coby "taky utlačované menšiny" konečně uvdomí, co je islám zač, a co by je čekalo, pokud by se těm "ubohým utlačovaným" podařilo prosadit jejich veřejně deklarované záměry.

Islámský stát
"by se třeba mohl dostat" podle OSN na seznam válečných zločinců, a to za vraždění válečných zajatců a civilního obyvatelstva, mj. ukřižováním a stínáním.

Islamisté
z Boko Haram zaútočili v Kamerunu.

V Libyji
se střetli islamisté s vládními silami a střet měl kolem 60 obětí.

Na Krymu
kandiduje v místních volbách vnuk někdejšího sovětského vůdce L. Brežněva.

Ukrajinští separatisté
jsou kritizováni za to, že těla obětí přemástili z míst dopadu do chladících vagónů. Na druhé straně to ovšem byla asi jediná možnost, jak zabránit tomu, aby se sežrali mrchožrouti a zlikvidovaly hnilobné bakterie v situaci, kdy po týdnu nejsou na místě forensní specialisté.
Těla obětí se již počínají vracet do civilizovanějších zemí.

Rusko
obvinilo ze sestřelení letounu Ukrajinu.

Separatisté
na Ukrajině sestřelili dvě bitevní letadla SU-25.

Jeden ze separatistických vůdců,
Aleksandr Chodakovskij, přiznal, že separatisté vlastní komplexy BUK, jakým bylo pravděpodobně sestřeleno malajsijské letadlo. Jiní vůdcové separatistů to popřeli. Na druhé straně se tento pán opakovaně vyskytoval v situcích, kdy mohl prohlásit něco, co separatisty poškodilo. Všimli si toho už i někteří reportéři.

Vláda se rozpadla
na Ukrajině a budou vypsány (patrně) na podzim (patrně) nové volby.

Černé skříňky
potvrdily, že letadlo malajsijských aerolinií bylo skutečně sestřeleno.

Malysia Airlines
poslala další své letadlo přes bojovou zónu, tentokrát v Sýrii. Prostě let s touto společností poskytuje adrenalinový zážitek, před nímž je ovšem radno refrešnout závěť a věřící křesťané by měli přijmout i poslední pomazání.

Na post komisařky
jmenuje ČR Věru Jourovou za ANO. Nadšení Bruselu bylo znásobeno v okamžiku, kdy zjistili, že se jedná o ženu, která tím automaticky přispěje ke "genderové vyrovnanosti" EUrokomise.

Naprosto zásadní problém
řeší Rakousko. Snaží se nahradit text "genderově nevyvážené" státní hymny. Politiky od jejich velkolepého úsilí neodratuje ani fakt, že už předchozí, podobně motivované, zásahy do textu hymny přes 70 procent rakušanů buď ignpruje, nebo přímo odsuzuje.

V Maďarsku
běží kontraverze ohledně nového památníku, připomínajícího okupaci Maďarska německými vojsky v roce 1944. Sionisté, sociálfašisté a další totalitáři vřeští, že se tím Maďaři "snaží vyklouznout z odpovědnosti za svůj podíl na holocaustu". Problém spočívá v tom, že Maďaři skutečně po okupaci nebyli ve své zemi pány a před ní zde sice platila jakási "soft" verze norimberských zákonů (kterou si spojenectví s Německem vynutilo), nicméně postavení Židů zde bylo naproto nesrovnatelné s postavení jejich příbuzných v nacistickém Německu a na přímo Němci okupovaných územích. Podobná situace byla i v Itálii, kdy Mussolini držel nad Židy ochrannou ruku až do svého svržení a po osvobození z internace už zemi fakticky nevládl (a právě v té době proběhly v Itálii nejdrastičtější zásahy proti Židům).

Fašizaci společnosti
se snaží prohloubit poslanci ANO a ČSSD plošným zákazem kouření. Ač agresívní nekuřák s autory tohoto zákona i s jeho zdůvodněními rozhodně nesouhlasím.

Putin konstatoval,
že vzhledem  k agresivitě Západu bude nuceno Rusko posílit svou vojenskou moc.

Spory
kolem hnutí Severočeši nyní kulminovaly soudním zákazem podání kandidátky tohoto hnutí do nastávajících voleb.

Dalšího vraha
popravili v USA. Nejvyšší soud zamítl žalobu aktivistů, podle níž by stát měl být povinen sdělovat předem složení smrtících injekcí, aby aktivisté mohli cíleně atakovat dodavatele příslušných látek. IMHO je látek, schopných při venózním podání usmrtit, spousta. Napadají mě i čistící prostředky, koncentrovaný peroxid a vhodným kandidátem by mohla být i jedna velká vzduchová bublina (tuším, že A. Christie napsala na toto téma povídku).
Poprava později proběhla coby zpackaná a dlouho trvající.

Morovou karanténu
vyhlásila Čína nad městem Jü-men. Mor byl získán jedním obyvatelem z přírodního ohniska (ulovil nelegálně sviště a nakazil se při manipulaci s jeho masem). Naši lidskoprávní aktivisté by patrně nechali v podobném případě nákazu roztahat po celém státě, ne-li po celé EU.

Z podezření
na páchání válečných zločinů obvinila Izrael vysoká komisařka OSN pro lidská práva Navi Pillayová. Nic proti tomu, pokud by ovšem byli ze stejných zločinů obviněni i aktéři na druhé straně konfliktu.

Nevěděli, o čem hlasují.
Kdo? - Naši čačtí poslanci přece. A tak schválili plošné snížení daně na pohonné hmoty. Omylem a budou se to snažit "napravit", jakmile najdou cestičku skrze džungli jimi a jejich předchůdci napáchané legislativy, která by něco podobného umožnila. Což se nakonec i podařilo.

Kamiony řízené automatem
začalo zkoušet Německo.

Promlčení
přestupků se má natáhnout na tři roky, z důvodů omezení možností vyhnout se uzavření řízení obstrukcemi.
IMHO by stačilo, aby se promlčecí doba počítala jako doba mezi přestupkem a zahájením jeho řešení, jak je to u trestných činů.

Letní čas
zrušilo Rusko. Opět jedna z věcí, jímiž je tato země sympatičtější než EU.

Okamurovi
se nepodařilo s podporou komunistů prosadit schůzi sněmovny k problematickým aspektům zákona o církevních "restitucích". Poslanci "demokratických" stran byli jednotně proti (a pak se budou divit, až jim budou klesat preference).

Na ebolu umírají
i zdravotníci. Nakazil se i šéf "morové" nemocnice, zřízené pro epidemii této choroby v zemích u Guinejského zálivu. Nakazil se i jeden z amerických lékařů a Nigérie zpřísňuje pohraniční kontroly, aby se nákaza nedostala na její území.

Senát vrátil
s pozměňovacími návrhy zákon, který by vedl k likvidaci tzv. lesních školek (pro děti), protože by je sice nezakázal, ale nastavil normy tak, že by je nebylo možné dodržet (podobná taktika byla použita za normalicace proti alternativním dětským a mládežnickýcm organizacím, které vznikly (nebo se obnovily, jako např. Junák) v "krizových letech".

Obama
se vyslovil pro vyhoštění desetitisíců ilegálních imigrantů. Ovšem, z latinskoamerických zemí, nikoli muslimů.

Patrně skončil
spor státu s firmou Diag Human. Pro svět práva je příznačné, že obě strany nyní tvrdí, že dokument, psaný složitou a i odborníkům nesrozumitelnou "právničinou", vyznívá v jejich prospěch. Možná nás čeká další spor - o vysvětlemí významu daného dokumentu.

Žádné komentáře:

Okomentovat