pondělí 12. května 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina
se zřetelně rozpadá. Některé východní oblasti o víkendu pořádaly referenda o "samosprávě", která se vcelku jednoznačně vykládají jako referenda o odtržení, případně přičlenění k Rusku, byť oficiální postoj Ruska je rezervovaný. Zato kyjevská vláda o sporné legitimitě posílá na východ země ozbrojence, pálící bez zábran i do neozbrojených civilistů a zvyšující tak nenávist v§či této vládě. Víkendová referenda dle očekávání dopadla masovým vítězstvím přívrženců "samosprávy" s tím, že zřejmě ani eliminace procesních chyb a dalších nedostatků by uvedený výsledek nezvrátila, maximálně korigovala směrem dolů.
Ukrajina bude muset platit ruský plyn a naftu předem a za světové ceny.
Naši politici kontrovali bojkotem recepce na ruském velvyslanectví, konané k výročí ukončení druhé světové války.
Výrok ruského vicepremiéra, který má zakázaný vstup do EU a při pokusu o přelet cípu rumunského území byl odkloněn rumunskými stíhačkami, že "příště přiletí do Rumunska v bombardéru" zcela jistě výrazně přispěl ke zklidnění krize.

Řidič,
který po jedenácti zákazech řízení zdrogovaný srazil (patrně úmyslně) a zabil policistku, šel do vyšetřovací vazby. Z toho, že vůbec bylo uvažováno o jeho vyšetřování na svobodě, jde po zádech mráz. Navíc je zde obrovská laxnost justičního a policejního aparátu, který na porušení předchozích zákazů prakticky nijak nereagoval. Značně to kontrastuje např. s razancí, s jakou se některé organizace snaží zabavovat děti rodinám, jejichž "závadovost" nebyla nijak prokázána. Případně s jakou se dodržuje feministkami vynucené "vykázání z bydliště" (ovšem s výjimkou situací, kdy vykazovanou osobou je muslim, vyhrožující manželce či exmanželce "vraždou ze cti").

Boko Háram
se přihlásila k únosu školaček a oznámila, že je prodá jako "manželky" do otroctví. "Ožením se s devítiletou, protože to je islám", prohlásil mluvčí této islámské sekty. A má pravdu, protože tohle opravdu islám je. Sám Mohamed se oženil se šestiletou Aišou a od jejích devíti let s ní provozoval vaginální sex (do té doby s ní sexoval mimo vagínu). "Devítku" sbalil po svržení šáha i Chomejní.
Jinou věcí je, že nigérijské úřady zřejmě měly indície o připravovaném únosu a nekonaly. Případně nevěřily zjištěným informacím. Sekta navíc hrozí dalšími únosy.
Tato zločinecká organizace dále útočí na města v severní části země.
Do Nigérie přicestovali experti z evropských zemí, nicméně nikdo se do útoku na teroristy nehrne.

Kvůli zneužívání dětí
je v OSN na koberečku i zástupce Vatikánu. OK, papežencům (ani jiným křesťanům) nijak nefandím a po čumácích si zcela jistě zaslouží (a zcela jistě víc, než kolik v reálu mohou slíznout. Druhou věcí ovšem je, že OSN nijak neřeší zneužívání dětí jinými náboženstvími, genitální mutilaci a podobné zrůdnosti, které představitelé i kněžský aparát "konkurence" křesťanů provádějí v daleko větším měřítku.

Nárůst dětské obrny
konstatovala WHO. Nejvíc je jí v Afghánistanu, Nigérii a Pákistanu, tedy v zemích, kde primárně řídí islám. I další země, kde je dětaská obrana na vzestupu, je islámská: Sýrie. Očkování je přitom jedoduché, levné a bezpečné. Ovšem, v Koránu o něm není ani zmínka.

Úsvit
přišel s volebním klipem, bojujícím proti imigrantům a nepřizpůsobivým. Roztomilé je jméno zástuoce konkurenčních politických stran: Kecal Slibotechnovič. Bohužel, tato charakteristika tradičních stran sedí, jak Jandák na hrnec. Dokud si to uvedené strany nevezmou za své a nezařídí se podle toho, tak je bude volit čím dál tím méně voličů.
S Úsvitem souvisí i odstoupení jeho jedničky do EUrovoleb, Kláry Samkové. Osobně by mě strašně moc zajímalo, jak to s ní bylo. Faktem je, že se dlouhodobě angažovala za "pravdu a lásku" a najednou udělala nikoli kotrmelec, ale přímo salto mortale, kterým se dostala coby jednička na kandidátku strany, jíž pravdoláskovci nejsou s to přijít na jméno. a nyní najednou aféra s Českou spořitelnou. Raději pomíjím fakt, že je údajně naprosto normální někomu prodat něčí dluh, a to za částku výrazně nižší, než je dluh sám, ale ža nakoupení takového dluhu dlužníkem samotným přes nastrčenou osobu (což měla být Samková) je trestné. Nějak se mi vnucuje Lucka Vondráčková se svou písničkou o "absolutním absurdistánu". Co nepomíjím je skutečnost, že K.S. o uvedené aférce musela vědět, a že její vytažení těsně před volbami mohlo být součástí dlouhodobého plánu na poškození Úsvitu, v němž dotačná jela taky. To by její salto v politických názorech vysvětlovalo rovněž a líp než cokoli jiného.

Putin zakázal vulgarismy
ve filmech a literatuře. Problém je, že vulgarismy je procpaná i klasická ruská a sovětská literatura i filmy a mnozí mu nadšeně dodávají seznamy děl, která by měla být zakázána. Já osobně bych to vzal z gruntu: od Bible.

Cla na ocel
zavedly USA. Týká se i některých našich výrobků.

Favorit egyptských voleb,
Abdal Fattáh Sísí přislíbil voličům skoncování s Muslimským bratrstvem.

Revize invalidity
postihla řadu skutečně vážně a chronicky nemocných. Problém je, že v řadě států, kde podobné snížení invalidity provedli, mají propracovaný systém na zaměstnání částečných invalidů s nejrůznější podporou a daňovými úlevami pro organizace, která takováto místa zřizují. U nás nic takového není a "uzdravení" invalidé končí na sociálních dávkách (takže jde o přesypání peněz z jedné kapsy do druhé). Navíc je to výsměch v situaci, kdy imigrantští a jiní nemakačenkové bez problémů na státní peníze dosáhnou.

Babiš
oficiálně přiznal (co se vědělo už dávno), že slibovanou nižší daň na dětské pleny Brusel zamítne. Je to nicméně názorná ukázka škodlivosti Briselu (tedy EU), který cpe do Evropy pracovnw bezvenné a kriminogenní imigranty, vesměs muslimy, a současně dělá protipopulační opatření vůči autochtonnímu obyvatelstvu.
S uvedeným souvisí i konstatování faktu (nad ceníkem spotřebního koše mladého manželství), že dochází ke zhoršování podmínem pro zakládání mladých rodin.

"Tajemství pyramid"
bylo údajně odhaleno. Na písek před sáně s těžkými náklady byla lita voda, a to ve správném množství, aby slepila zrnka a snížila koeficient tření a současně nevyvolala boření vleku. Problém spočívá pořád v tom, jak při stavbě Velké pyramidy uložili jeden kvádr za několik desítek sekund (rozpočítáno na celou dobu stavby s tím, že se začalo stavět hned potom, co Cheops usedl na trůn).

"Pravicový extrémista"
za stranu Jobbik se stal místopředsedou maďarského parlamentu. Hned na něho vytáhli, že byl "skinhed", přičemž za to byl v roce 1988 zadržen policií. V podstatě každý, kdo má zkušenosti s předrevoluční policií kdekoli v "táboře míru a socialismu" ví, že pro atypický účes mohl být zadržen prakticky kdokoli a příslušné obvinění ze strany policistů je jen bezcenné blábolení. Ukazuje to také názorně, ke komu tíhnou příslušníci bratrstva "pravdy a lásky", byť v tomto případš maďarského.

Ústavní soud
vysvětlil soudružce Paroubkové, která žalovala tvůrce jednoho z dílů seriálu "Zelený Raoul", že "karikatura má zesměšňovat, a že se s tím má smířit. Uvidíme, jak to budou brát soudruzi soudci z EUrosoudu pro lidská práva, kam dotytčná dotčená avizovala, že to požene dál.
Týž soud se pokusil umravnit soudruhy z OAZA (Ochranné asiciace zvukařů), kteří požadovali pokutu 2000 Kč po majitelece obchodu s jízdními koly za to, že měla v obchodě rádio. Vysvětlil jim, že lidé do obchodů chodí nakupovat, a ne poslouchat rádio, puštěné pro vlastní potřeb u zaměstnanců.

Syrští povstalci
byli vytlačeni z Homsu, kde "revoluce" (= povstání islamofašistů proti relativně osvícené a v rámci středovýchodních možností sekulární diktatuře Assadů) začala.

Naše nemocnice
ošetřily přes 94 tisíc cizinců, kteří po sobě zanechali dluh přes 33 milionů Kč. I to je jeden z důvodů,proč musli být naši invalidé "uschopněni". Obávám se, že zde skutečně pomůže jedině přístup praktikovaný v USA: Nemáš pojistku - jdeš do chudinského špitálu. A ty jsou financovány sponsory, zcela mimo veřejné zdravotnictví.

Moskva
oslavila výročí vítězství ve WW2 v tradičním termínu (9. 5.) a tradiční přehlídkou na Rudém náměstí. Akorát ještě chybí, aby se vojáci z přehlídky přesouvali rovnou na frontu.

Stávkou
vyhrožují zubní technici. Některé jejich úkony se nevejdou cenou materiálu a práce do oficiálních ceníků pojišťoven. S tím koresponduje prohlášení soudruhů z ČNB, že hodlají dál snižovat hodnotu naší měny.

Policie
vyhodnotila zásah v muslimských centrech jako oprávnění. Muslimové se ovšem už začali dožadovat výsad, které by podobný zásah v budoucnu znemožnily či alespoň zkomplikovaly, jaké jiná náboženství nemají.

Kakao
podražuje, což se promítne do ceny čokolády. Důvodem je nárůst světové poptávky, daný bohatnutím zemí třetího světa i novými poznatky o příznivých účincích účinných látek z kakaového prášku na zdraví. Podobně účinné látky ovšem najdeme i v kávě, spíš ovšem v zrnkové než rozpustné a ke škodě není ani čím dál tím dostupněnší káva nepražená. Tu je nutno kupovat buď mletou, nebo na ni mít speciální mlýnek, protože mlýnky na praženou kávu si s ní neporadí.

Marihuana March,
v pořadí 17. pochod za legalizaci marihuany, se konal v Praze.

Žádné komentáře:

Okomentovat