pondělí 17. března 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina
je pochopitelně tématem č. 1. Na Krymu se ruská armáda elegantně zmocnila všech postů, z nichž může tento poloostrov kontrolovat. Referendum dopadlo vysokým ziskem zastánců připojení k Rusku při současně vysoké volební účasti. Trojčlenka (umějí ji vůbec avbsolventi humanitárních studií?) bohatě stačí na to, abychom se přesvědčili, že i kdyby všichni absentující hlasovali proti, byla by převaha hlasů pro i tak vysoká.
EU ukázala svou politickou, vojenskou i ekonomickou impotenci, kdy její předáci vedli silné řeči, ale při faktické závislosti EU na Rusku (a kdo jiný než oni likviduje evropskou jadernou energetiku a nařizuje zavádění vysoce neefektivních OZE?) a vojenské zanedbatelnosti (a kdo jiný likviduje armády států EU než právě oni?) se nakonec stavějí do haptáku, protože jim nic jiného nezbývá.
Trochu mi to připomíná známý vtip z doby olympiády v Los Angeles, jejíž bojkot nařídili soudruzi z Moskvy, takže tam  nakonec jeli jen Rumuni. Údajně jim pak soudruh Černěnko poslal telegram: "Blahopřeji k olympijským medailím STOP Nafta STOP Plyn STOP" A v reálu se skutečně Rumunsko následně dostalo do těžké palivově energetické krize, která vyústila do vzpoury v roce 1989, spojené s popravou Ceauseska a jeho manželky. Takže si soudruzi možná dávají pozor, aby nedopadli jako on.
K samotnému Krymu, který vyjma Chruščovovo furiantství k Ukrajině nikdy nepatřil, mohou existovat názory různé. Nicméně referendum dle všeho reflektuje skutečný poměr zastánců a odpůrců přechodu k Rusku v jeho populaci, což se dá dokladovat jak národnostním složením, tak i výsledky (proruské versus proukrajinské strany) v předchozích volbách. Zdá se, že i část nerusů volila připojení k Rusku. Mohl v tom být pragmatický zájem odtrhnout se od státu, který trhá nacionalismus s reminiscencemi na druhou světovou válku na kusy, Tataři mohli být motivováni i tvrdším postojem  Ruska vůči islámu (z podobných důvodů část francouzských muslimů volí "paradoxně" Le Penovou).

Policie
varuje před nákupy ojetin dovezených z ciziny. Problém je, že není ochotna zpřístupnit veřejnosti seznam VIN kódů kradených aut (podle něhož by si mohli zájemci o koupi ověřit legálnost nakupovaného vozidla). Je otázka, proč tomu tak je, zda zde nejsou ekonomické zájmy výrobců nových a patřičně předražených vozidel.

Tibetské vlajky
se vyvěšovaly na veřejných i soukromých budovách. Dnes to kritizovali na Neviditelném Psovi s tím, že Tibeťané přešli z teokracie do komunistické diktatury, v podstatě stejné. Poněkud soudruzi pomíjejí fakt, že Čína provádí v Tibetu rozsáhlou genocidu místního obyvatelstva, od fyzického vybíjení obyvatel celých oblastí (které jsou pak kolonizovány etnickými Číňany), až po odebírání dětí a jejich "převýchovy" na Číňany.

Soudruh Tejc
chce rozšířit pravomoci soudružky Šabatové o možnost podávání žalob za "diskriminaci".
- vrána vráně oči nevyklove
- bude soudružka Šabatová ochotná podávat žaloby i v případě diskriminace bílých heterosexuálů?

"Globální oteplování"
je spojeno s údajnou novou hrozbou: V permafrostu se po roztátí může "probudit" virus pravých neštovic.
Problémy jsou zde dva:
1. Posmrtná dekompozice těl obětí, která by po roztátí nastala, by virus vcelku spolehlivě zlikvidovala
2. Naopak, pokud se vykopou těla obětí přímo z permafrostu, existuje malá, leč nenulová pravděpodobnost, že by se z nich virus podařilo izolovat
Problém bodu 2 ovšem spočívá v tom, že nejvíce permafrostu ohroženého táním mají na svém území Rusko a USA (Aljaška) a tyto země mají uvedený virus oficiálně ve svých laboratořích.
Problém celkový spočívá v tom, že sekvence genetické informace tohoto viru a jeho blízkých příbuzných je známa také a dříve nebo později se syntéza DNA dle zadané sekvence dostane na takovou úroveň dostupnosti, že si ten virus budou s to syntetizovat i agilnější kroužky mladých biologů. Je navíc možné, že když se tento virus objevil v době tažení Alexandra Makedonského do Indie, že byl tamními kněžími - vědci připraven, nebo vytažen coby připravený dříve. Jako možná metoda jeho přípravy se nabízí křížení viru opičích a kravských neštovic.

Před soud
byli pohnáni vydavatelé Hitlerových projevů. Zejména levičáčtí aktivisté se silně angažují. Není divu: Lidem by třeba mohlo dojít, že ten Hitler říkal v podstatě to samé, co říkají oni.

Příznačné:
Čeští vědci udělali průlomový objev, když zjistili, která mutace je příčinou jedné z forem dědičného oslepnutí (retinitis pigmentosa) a nedostali grant na další výzkum v této oblasti.

Ministr dopravy za ANO
chce zastavit studii k budování průplavu Dunaj - Odra - Labe.

Městská policie
má dostat další "rýžoviště": kontrolu tachografů u kamionů.

Na zlínsku
onemocněly studentky veterinární školy průjmovým onemocněním, patrně bez souvislosti se stravováním.

Výjimečný případ:
Exekutor Ředina dostal pět let za vydírání. Výjimečný proto, že podobné případy se dějí denně a kdyby měly být soudy konsistentní s tímto případem, neměli bychom mnoho exekutorů běhajících po svbobodě.
Dotyčný pán je ještě zapleten do machinace se vzácnými houslemi, které nepatřily exekuovanému a navíc zmizely z exekučního skladu.

Důležitost NATO
zdůraznil exministr Schwarzenberg v souvislosti s událostmi na Ukrajině. Nepřímo tím naznačil, že až si udělají referendum o odchodu z původní země Katalánci nebo Skoti, tak je obsadí vojska NATO?

Voynichův rukopis
údajně obsahuje latinská slova pro některé vyobrazené předměty. Jak se podařilo mezi ně novinářům propašovat jméno planetky Chiron, objevené v roce 1977, je ovšem záhadou ještě větší, než sám rukopis.

Rozsáhlé nepokoje
měli v Turecku poté, co zemřel hoch, zraněný před 9 měsíci policií a ležící od té doby v komatu.

Soudružka Šabatová
se nadšeně účastní pochybné aktivity, která by měla tento stát připravit o desítky, možná stovky milionů. Angažuje se v kause Romek, které žádají odškodnění za údajnou nedobrovolnou sterilizaci.
Faktem je, že v době, kdy k těmto zákrokům docházelo, existoval poměrně jednoznačně formulovaný předpis, podle něhož každá žena, která měla po sobě dva porody císařským řezem, byla sterilizována, protože v té době a při tehdejším způsobu provádění tohoto výkonu hrozila ruptura dělohy.
Uvedený výkon se neprováděl podle žádných "rasových" kritérií, ale zcela plošně. Sterilizovány byly takto i některé zdravotní sestry a lékařky. Všechny pacientky byly řádně poučeny a bylo to zaznamenáno do chorobopisu. To v tehdejší době zcela postačovalo. Což je v rozporu se skřeky, vydávanými suitou v tzv. Evropském soudu, jimž nadšeně soudružka Šabatová přizvukuje.
Je zajímavé, že o odškodnění žádají výlučně Romky, ačkoli "bílých" žen bylo sterilizováno podstatně víc. Patrně, na rozdíl od nich, nechtějí náš stát okrádat.

Situace unesených Češek
v Pákistánu je nejasná. IMHO muslimové potlačují správy o jejich smrti, protože si žádají v ČR o statut uznané církve, která by mohla oddávat a působit na školách (mj.).

Nefritový králík
přežil další měsíční noc. Je to jednoznačný úspěch Číňanů a jsou na to patřičně hrdí.

Nemanželské dítě
se provalilo na bývalého papeže Jana Pavla II. Je to jen a jen ukázka jednak nepřirozenosti celibátu, jednak pokrytectví této veskrze pochybné organizaci (o víře ani nemluvě).

Vznik "protektorátu",
následovaný bezuzdným německým vražděním a ekonomickým drancováním země, patří mezi smutná výročí uplynulého týdne.

V Pálistánu se upálila
sedmnáctiletá dívka, oběť hromadného znásilnění, poté, co soud propustil hlavního organizátora této akce. Je to jednoznačná ukázka, že takzvané islámské "soudy" jsou provozovány bezcennými zrůdami a rovněž jen a jen bezcenné zrůdy toto pseudoprávo adorují a chtějí zavést i u nás. Je nutné veškerými prostředky zabránit tomu, aby toto bylo protlačeno na naše území. I kdyby tohoto cíle mělo být dosaženo plošným vysídlením všech muslimů, včetně konvertitů.

Další "rasistickou" aféru
mají na dohled Slováci. Budou bourat část sídliště Lunik IX, která je v tak špatném stavu, že hrozí bezprostředně zhroucení domů. Problém je v tom, že tyto domy vybydleli Romové, kteří tam i nadále přebývají.

2 komentáře:

  1. Nefritový králík se smísil s bápežem.
    NEUVEŘEJŇOVAT

    OdpovědětVymazat
  2. Kočička tu a tam hupsne na klávesnici a tu a tam si toho já nevšimnu.

    OdpovědětVymazat