neděle 23. února 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina
dominuje ve zprávách za celý týden.
Faktem je, že rozumnější Ukrajinci do EU nechtějí, protože si jsou vědomi toho, že by dopadli ještě hůř než my: Zánik celých průmyslových odvětví, naprostá většina podniků v rukou zahraničních (a prospěch státu nereflektujících) vlastníků, drastický nárůst nezaměstnanosti, buzerace nesmyslnými a korupčními euronormami atd.
Je otázka, jakou podporu vlastně demonstranti mají, IMHO pouze části z té cca poloviny ruskojazyčného obyvatelstva, což vylučuje úspěch jejcih programu demokratickou cestou.
Podpůrci demonstrantů si ovšem zřejmě neuvědomují,že otevírají potenciální Pandořinu skříňku, protože dostat pár desítek tisíc radikálů na hlavní náměstí kteréhokoli z hlavních měst starých zemí EU (snad s výjimkou Lucemburska, vzhledem k počtu jeho obyvatel) je jen a jen otázka peněz, a těch mají mnozí dost a dost. Legitimizace demonstrantů, a dnes klidně můžeme říct, že i povstalců, se tedy může vzápětí obrátit proti nim.
V současné době se hraje i o to, jestli Ukrajina vůbec zůstane existovat, a v jaké podobě. Krym, darovaný Chruščevem Ukrrajině v 50. letech, chce zpět do Ruska (logicky, je tam ruské obyvatelstvo, Ukrajinci tam nikdy ve větším počtu nebyli). Lvov vyhlásil samostatnost na Kyjevu a koketuje s napojením na země, s nimiž byl spojen až do přepadení Polska Rudou Armádou na začátku druhé světové války. Podobné tendence má i Zakarpatsko (příležitost pro nás, je to země s námi historicky spjatá, období První republiky je tam subjektivně vnímáno, a objektivně i bylo, jako doba nejvyššího rozvoje a nejlepší životní úrovně).
Zaorálek sice kvílí, že "Ukrajina musí zůstat jednotnou", ale to je zavírání vrat od chléva poté, co krávy utekly.
Podle posledních zpráv se Janukovyč ukryl v jedné z proruských částí Ukrajiny (v nichž jsou aktivisté, snažící se zorganizovat místní "majdan" spontánně občany napadáni). Z kriminálu vyšla Timošenková a pokud se dostane k moci, patrně se korupce vrátí na předjanukovičovskou úroveň.

Nerovnoměrné teploty
na severní pookouli v průběhu dnešní zimy (na severu amerického kontinentu drastické a nebývalé zimy, v Evropě naopak zima nezvykle mírná, ovšem celkový průměr teplot plusmínus normální) prý mohou trasková letadla, pořádající transatlantické lety. Takže i klimaalarmisté, sjíždějící se na různé "slety" z celého světa.

Podle rosniček
bude teplý zbytek února i březen. Ještě více než jim se dá věřit tažným ptákům, kteří se začínají vracet. V této souvislosti si dovolím konstatování, že vyjma opravdu teplomilných druhů, žijících trvale v tropech a subtropech, není pro ptáky limitující zima, ale je to nedostatek potravy. Zejména ho akcentuje sněhová pokrývka. A většina z těch, kteří umrznou, umrzne proto, že si z nedostatku energie nedokáže udržet tělesnou teplotu.

Vyšla studie,
podle níž jsou hlavním faktorem meziročních změn ročních teplot sopky.

Argument proti smartphonům:
Řada z nich je napadena malware, které vysává telefonní a bankovní účty majitele. Dokud tam nebude Ubuntu nebo něco jiného rozumného, nemá cenu to používat.

Dánsko
se připojilo k civilizovaným zemím tím, že zakázalo bezdůvodné týrání zvířat rituálními porážkami (košer, halal). Měli bychom se připojit co nejdříve i my, abychom nezůstali na chvostě civilizovaného světa.

Mamografie je prý neúčinná
tvrdí s velkým humbukem velká kanadská studie.
Disajn této studie je dosti pochybný a je ukázkou, že pochybná studie může vyjít i v silně impaktovaném časopise. Pacientky sledovali 5 let, polovinu mamografem a polovinu jen samovyšetřením. Následně nebyly léta wsystematicky mamograficky sledovány a jen se zjišťoval výskyt nádorů.
Problém je, že pětileté období sledování pochopitelně nepřinese žádnou záruku do budoucna, že pacientka nádor nedostane.
Dalším problémem, který si neuvědomují nebo ho ignorují naši odpůrci mamografie, je fakt, že Kanaďanky jsou cepovány k samovyšetřování prsů (a to korektní technikou) někdy od 70. let minulého století od školního věku ve školní zdravotní výchově. Takže jejich dnešní čtyřicátnice až padesátnice už to dělají ve vysokém procentu pravidelně a správně. My jsme začali s pregraduální výchovou a postgraduálním doškolováním příslušných učitelů v 90. letech a až někdy po roce 2000 nastal stav jakési saturace základních škol pedagogy +- schopnými toto učit. A situce pořád ještě není ideální (viz tlaky křesťanů, především katolické církve, proti zdravotní výchově). Ženy, které tuhle výchovu mají za sebou, jsou u nás ve věku do nějakých 30 + let. Starší ročníky s tím mají problémy a běžně se praktičtí lékaři (a následně i onkologové) setkávají s drasticky zanedbanými rakovinami prsu u vrstevnic Kanaďanek, zařazených do zmíněné studie.
Bylo by zajímavé vědět, čí prospěch ta práce sleduje.

V Pákistánu ukamenovali
dvojici milenců.

V Sýrii zase ukamenovali 
dívku za používání Facebooku.
Inu, islám. Kamenování by si zasloužili spíše ti, kdo se snaží tuto zrůdnou ideologii procpat do civilizovaných zemí.

Karlovarští hasiči
se nenudili. Chytali na stromě medvídka mývala.

Několik stovek migrantů
se snažilo dostat na španělské území. Španělští strážci pořádku útok odrazili gumovými projektily. 14 migrantů se údajně utopilo. EU, společně se všemi pravdoláskovci a humanrightisty kvílí, až uši zaléhají. Pro normální lidi je to ovšem příznak pozitivní změny v přístupu k imigrantům.

President Zeman
se zeptal nové vlády, kde na věci, předkládané ve vládním programu, vezme peníze. Obávám se, že "zdroje jsou" - kapsy těch občanů, kteří poctivě pracují.

V Nigérii
vládní vojska prohrávají konflikt s islámskou sekto Boko Háram. Je to mj. důsledek toho, že se nesmyslně (IMHO) snaží o jakési férové vedení boje.

Indie propustí vrahy
premiéra Rádžíva Gándhího na svobodu. Původně byli odsouzeni na doživotí bez možnosti předčasného propuštění. Další názorný příklad, proč trest smrti jednoznačně ano.
Ve stejné zemi byla odsouzena k smrti trojice mužů, kteří hromadně znásilnili a také mučili kyselinou a rozbitou lahví devatenáctiletou dívku. Doufejme, že je popraví dřív, než je nějaký humanista propustí.

Zpřísňování
vyplácení sociálních dávek imigrantům vyhlásila Velká Británie.

Brutálního lupiče
se zdráhá vydat k vyšetřování a potresání do USA český soud. Inu, je to muslim.

Pomazánkové máslo
bylo jedním z témat hovoru presidenta Zemana se zaměstnanci Madety. Panu presidentovi poněkud nedochází, že nejde o "lobování pro pomazánkovíé máslo", ale o obludnou mašinérii, která umožňuje jakýmsi tvorům, domlouvajícím se méněcennými skřeky, zasahovat do místních názvů potravin.

Na hraně vlastizrady
(přinejmenším) se ocitla vláda B. Sobotky tím, že odmítla Klausovu výjimku z Lisabonské smlouvy, chránící ČR před prolomením výsledků druhé světové války "evropským" soudem.

Dobrá zpráva
ze středoafrické republiky: "Mezinárodní síly", bojující po boku islamistů proti provládním a provětšinovým milicím anti-balaka, byly odraženy.
Lékaři bez hranic a další organizace, podporující zločince, snažící se násilím přeměnit SAR na islámský stát a vybít "nevěřící psy", ukázaly svou pravou tvář. Až přijdou vybírat příspěvky, je třeba jim ukázat prostředníček.

Národ ve smutku:
Čeští hokejisté vypadli ze čtvrtfinále zimních OH.

"Ty jedna mrcho,
proč nepoužiješ nějakou zbraň?" zeptal se sedmasedmdesátileté argentinské stařenky jeden ze zlodějů, vykrádajících její byt. "Tak ty chceš zbraň? Tak koukej," odpověděla a vystřelila dvě rány. Jeden ze zlodějů (zdroje nepraví, zda to byl ten, co měl tu blbou otázku) skonal na místě, druhý utekl. Protože je Argentina, na rozdíl od ČR a většiny států EU, civilizovaná země, prokuratura konstatovala, že se jednalo o přiměřenou sebeobranu.

José Manuel Barroso
pochválil nového premiéra ČR Sobotku za "změnu postojů ČR vůči EU". Tak nějak tomu "demokratovi" nedochází, že něco takového určují občané a ne nějaký politik, který po mnoha kompromisech reprezentuje sotva polovinu obyvatel. Tedy, mě pochválit někdo takový, tak bych opravdu nevěděl, zda jenom jít hluboko do sebe a zcela změnit své názory a postoje, nebo si rovnou hodit mašli.

Zákaz žít na Marsu
mají oficiálně muslimové. Byl reakcí na přihlášky k letu společnosti Mars One. Je to dobrá zpráva pro všechny normální lidi - civilizace má možnost expandovat někam, kde by nebyla ohrožena degenerací, způsobenou islámem.

Zdeformovaný pohled na EU
mají prý Češi podle lídra TOPky, bývalého národního bankéře Luďka Niedermayera. Jestli to není spíš tak, že dotyčný pán žije, v důsledku svých příjmů, ve věži ze slonoviny a o to, co pálí jeho normální spoluobčany, ho absolutně nezajímá.

Sobotka vřeštěl ohledně referenda
Nelíbila se mu představa, že by si občané referendem mohli změnit např. ústavu, jejíž chyby opakovaně vyvolaly povolební pat.

Bobříka mlčení
uložila svému zástupci Křečkovi soudružka ombudsmanka Šabatová. Je to vzácně konzistentní s jí dříve presentovanými názory, že každý, kdo říká něco podle ní "nesprávného", by měl být umlčen. Inu, demokratka každým coulem!
Zato se nová ombudsmanka se nechala slyšet, že by chtěla mít v ústavě zakotvenou pravomoc rušit zákony.

Když si dva předchozí body shrneme,
tak nikým z normálních občanů nevolená zastánkyně totalitní ideologie by měla mít pravomoc vrtat do zákonů, ale normální občané (byť v příslušném počtu, odpovídajícímu vítězství v referendu) nikoli. Levičácká verbež se začíná odkopávat.
Velice charakteristické je i prohlášení dotyčné, že by jako první zrušila zákon o vyhoštění. Tedy právní normu, umožňující nám zbavit se soudně usvědčených zločinců, kteří nejsou občany tohoto státu. A IMHO velice měkkou v porovnání s ideálním stavem.

Impotenci filmových odborníků,
o níž jsem psal v uplynulém týdnu, bezděky potvrdili "odborní porotci" Českého Lva, když nechali dominovat v řadě dílčích ocenění "zfilmovanou agitku" Hoříci keř. Navíc řemeslně zfušovanou, trapně prvoplánovou a stejně trapně i lživou.

Žádné komentáře:

Okomentovat