středa 5. února 2014

Apokalypsa z pohledu medicínského 5

Mor

Za "mor" můžeme označit jakékoli masivně se vyskytující onemocnění. Za určitých okolností se nemusí jednat exaktně o infekci jako takovou, ale rovněž o hromadné otravy, případně úmrtí na banální mikroflóru způsobené těžkým deficitem imunity.

V podmínkách jakéhokoli katatrofálního děje dochází ke snadnému šíření infekcí, protože

- Je populace obecně oslabena
- Je méně snadné dodržovat pravidla osobní i skupinové hygieny
- Zpravidla je i větší příležitost se infikovat

Na tomto principu vznikaly i velké epidemie v průběhu obou světových válek i epidemie "španělské chřipky" krátce po té první.

V uvedených podmínkách se mohou uplatnit i mikroorganismy, které obecně pro člověka patogenní nejsou a napadají především oslabené jednince.

Extrémním případem oslabení imunity jsou lidé, kteří jsou připravováni na transplantaci kostní dřeně (nejčastěji proto, že jejich vlastní je zničena leukémií). Na těchto lidech vyroste opravdu prakticky vše, co může růst na lidském mase při tělesné teplotě. Musejí dostávat speciální sterilizovanou dietu, protože by je zabil i výrobek z kynutého těsta, v němž mohou přežít nějaké živé buňky kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Zabijí je i naprosto běžné mikroorganismy, létající všude kolem nás.
Podobným případem jsou nemocní s AIDS. Svého času jsem několik let sbíral separáty prací, co vše bylo na nemocných s rozvinutým AIDS nalezeno jako mikroorganismus, vyvolávající systémovou (tj. tkáně po celém těle prorůstající) infekci. Pak jsem toho nechal, protože na člověku s takto devastovanou imunitou může opět vyrůst prakticky všechno, co snese teplotu lidského těla, dokonce i některé dřevokazné houby. Viděl jsem práci, v níž vypěstovali z mozku pacienta s AIDS (po pitvě, pochopitelně) dřevokaznou houbu Schizophyllum commune (česky Klanolístka obecná), která dokonce na kouscích mozku na Petriho misce vytvořila plodničky, takže byla identifikovatelná podle botanických znaků.
K velmi podobnému oslabení imunity by došlo i u lidí, kteří by se připletli příliš blízko k jadernému výbuchu nebo jadernému spadu. Ovšem s tou výhradou, že by patrně zemřeli dříve na prachsprostou nemoc z ozáření.
Podobné mikroorganismy napadají i lidi dlouhodobě resuscitované, což lze uvést jako příklad ovlivnění stavu imunitního systému stavem mozku.
Širší, ale ne takto rozsáhlé, spektrum mikroorganismů je potom u řady dalších vleklých chorob (např. diabetici, nádoroví pacienti apod.), ale i u "normálních stavů", jako je velmi útlý věk a naopak věk velmi vysoký.

Speciální otázkou je použití mikroorganismů jako válečné či alespoň sabotážní a teroristické zbraně.
O biologických zbraních se říká, že jsou "atomovou bombou chudých". Důležitá ovšem je nejen jejich cenová dostupnost, ale možnost utajení jejich výroby. Pro udělání si představy: Bude-li někdo dostatečně bezohledný, může vyrábět nebezpečné mikroby nebo mikrobiální toxiny klidně i v nějakém panelákovém bytě, a pro tuto práci nebude potřebovat nějaké zvláštní suroviny a zařízení. Vystačí si v podstatě s běžným kuchyňským vybavením, případně doplněným jen pár snadno a nenápadně sehnatelnými drobnostmi. A pokud by měl vyrábět např. anthrax (jaký známe z útoků v USA), mohli by mu poslat spory příslušných bakterií např. pod poštovní známkou v běžném dopise (a nevěřím, že jsou všechny dopisy systematicky prohlíženy tak, aby se na to přišlo).
Nevýhodou Schengenu je, že jakmile se někdo dostane dovnitř, tak se může přesouvat kamkoli s minimální možností účinné kontroly. Pokud by byli k dispozici "sebevražední" dobrovolníci, nebyl by problém některé patogeny (včetně třeba eboly) převézt přes hranice tak, že by je převezl člověk, bezprostředně před začátkem cesty nakažený, který by poté "zmizel". Pravé neštovice by se provezly ještě snadněji, protože mají poměrně dlouhou inkubační dobu. Nicméně nevěřím, že lze hranice Schengenu dostatečně uzavřít (např. mořské pobřeží). Vhodné zárodky by klidně mohl převézt i dron, dostatečně malý, aby ho nezachytil radar, nebo dokonce i poštovní holub.
Uvedené riziko v podstatě není možné eliminovat s výjimkou zavedení velmi drsného "koncentráčnického" režimu, kombinovaného s režimem na způsob "1984". Druhou možností je velmi tvrdé a systematické sledování všech, kdo jsou spojeni s džihádistickou a jinými podobnými evropské civilizaci nepřítelskými ideologiemi, případně drastického omezení jejich pohybu, a to i v rámci Schengenu.

Otázkou v této souvislosti je, zda nějaká forma biologické války už ve skutečnosti neprobíhá.

Když jsem tento text připravoval, vybavil se mi článek v posledním čísle časopisu Enigma o konspirační teorii s thalidomidem (komerční preparát se jmenoval Contergan).
Uvedená konspirace měla proběhnout tak, že východoněmecká Stasi uplatila pár laborantů v západoněmeckém farmaceutickém výzkumu, aby při testování této látky zatajili zmrzačená myšata. Cílem mělo být narození velkého množství invalidů, kteří zatíží hospodářství země.
Takto pojaté je to, s odpuštěním, naprostá pitomost. Myš není vhodný objekt pro detekování teratogenity thalidomidu, protože "okno" jeho účinnosti je u ní řádově v hodinách a při obvyklém podávání preparátu jednou denně se velice snadno mine. O tom se přesvědčili výzkumníci, kteří se snažili teratogentitu thalidomidu prokázat na zvířatech poté, co epidemiologické studie na lidech vztah užívání Conterganu a narození postižených dětí jednoznačně prokázaly. Navíc, "conterganové děti" se dokázaly uplatnit i při invalidizaci v ekonomické sféře velice dobře a významné procento z nich se pracovně uplatnilo, takže ta zátěž pro ekonomiku zase tak hrozná nebyla.
Dokážu si ale představit něco jiného: Podpořit hnutí za "obranu práv zvířat", které omezí možnosti testování potenciálních léků, případně prosadí např. přednostní testování na tkáňových kulturách (těmito testy teratogenitu nejen thalidomidu ale i řady jiných "profláknutých" látek prokázat nelze), a dříve nebo později se zákonitě musí stát, že nějaký průšvih typu Contergan nastane.

Další otázkou je problematika HIV. Nyní nemyslím ani vzájemné obviňování se Rusů (dříve sovětů) a američanů, komu z nich to uteklo z laboratoře, ani konspirace o záměrném nakažení populace (konspirátoři se nedokáží shodnout na tom, zda to rozšířily konzervativní kruhy USA, na podepření své ideologie boje proti "homosexualismu" a "sexuální nevázanosti", nebo zda to vypustili sověti coby zbraň proti "západu").
Mám nyní na mysli fakt, že v okamžiku, kdy byla infekčnost AIDS prokázána a byly k dispozici testy na latentní HIV infekci, spustili levičáci na Západě velmi koordinovanou a velmi dobře finančně podporovanou kampaň za "práva" infikovaných "nebýt diskriminováni", což v převodu do normálního jazyka znamená "moci tuto infekci šířit dál". Faktem je, že kdyby nemocní i nakažení šli do izolace, tak bychom už AIDS neměli buď vůbec, nebo by se tato nemoc vyskytovala jen sporadicky (spíš jako dovoz HIV2 z rizikových oblastí Afriky). Protože víme, že "pokroková levice" byla do roku 1990 prakticky stoprocentně řízena a financována sovětskými tajnými službami, vůbec bych se nedivil, kdyby uvedená kampaň vznikla na objednávku těchto služeb. Čili nikoli záměrné nakažení západní populace, ale využití "šťastné náhody", aby nově se objevivší infekce měla na ni co nejzávažnější dopad. Což se i povedlo. Jediné, co sověti nedomysleli, byl fakt, že jejich režim padne, padne i relativní izolovanost SSSR a tím se tato nákaza dostane i k nim.

Věcí k zamyšlení, mající jednoznačně biologický a válečnický (přinejmenším studenoválečnický) kontext, je i tažení proti GMO.
Faktem je, že proti GMO bojují především levicoví až ultraleví aktivisté. Faktem také je, že vedení EU s "vysloužilými" komunisty, maoisty a podobnými levicovými ideology v čele nutně souzní s podobnými cíli, jakými je likvidace evropské civilizace. Proto boj proti GMO, které jsou typickým evropským civilizačním produktem, potenciálně přinášejícím evropské civilizaci značné výhody, je ve stoprocentním souladu s jejich záměry. Bez ohledu na to, zda jsou někým řízeni (u vysloužilých "barikádníků z roku 1968" bych takovou možnost, včetně toho, že na ně ruská tajná služba ví něco, za co by mohli být ještě dnes potrestáni, nebo alespoň sesazeni a sociálně vyloučeni, vůbec nevylučuji), nebo takto jednají jen proto, že jsou k tomu nenávistnou levicovou ideologií, jíž jsou prosáklí, naprogramováni.

3 komentáře:

  1. Opravdu skličující to, co píšete. O to víc, kdyý jsem si dnes přečetla lednové vydání geopolitického časopisu Limes, věnovaného Polsku a jeho vztahům s Ruskem a Německem.
    V r. 2009 si mohli poslechnout přímo z odposlechů ruského velení z Kaliningradu, jak probíhal simulovaný raketový útok na Varšavu. Tusk okamžitě zavolal Obamovi a co ten udělal? Nic. Jen zrušil plán na umístění radaru a raketové základny ve střední Evropě.
    Jsme znova uprostřed studené války, jak říkají ruští novináři. To k otázkám, co si kladou na NP o Rusku a ČR.
    http://temi.repubblica.it/limes/polonia-leuropa-senza-euro/56457
    informace

    OdpovědětVymazat
  2. Takže nepotvrzená zpráva, že jedna baletka umřela na "plíseň v plicích", protože chodila s televizákem, který se předtím nakazil v Africe (později u něj indikována AIDS) není tak nemožná? To se ale o AIDS ještě moc nemluvilo. A výměna vzduchotechniky na baletním sále by stejně nepomohla. Nikdo jiný už "na plíseň" neumřel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zcela jistě to od něho mohla chytit a plísňové (kvasinkové) infekce jsou pra AIDS docela typické. Z bakterií hlavně ty, kde v obraně organismu dominuje buněčná imunita (klasicky je to u TBC).

      Vymazat