neděle 26. ledna 2014

Co uplynulý týden dal

ODS
pod novým velením je středem zájmu reportérů i bloggerů. Názory se rozchízejí, od předpovídání šťastné budoucnosti s návratem na výsluní až po věštění konce této strany. Můj názor je takový, že v místě našeho politického spektra, kam se původně hlásila, je po ní dosud mezera, kterou by mohla opět vyplnit. Derou se ovšem do ní Svobodní a kousky z tohoto prostoru si hodlají uříznout i další strany. Takže si bude muset pospíšit, jinak nebude mít kam jít. Setrvání na místě, případně další tendování někam ke klerofašismu, reprezentovaném TOPkou, ji zničí, protože od toho jsou zde prostě kvalifikovanější.

Islámští teroristé
začali systematicky vyhrožovat olympiádě v Soči. Kombinují obecná prohlášení s výhrůžkami pořadatelům i jednotlivým olympijským týmům. Putin zase kontruje posilováním bezpečnostních opatření (o nichž by ovšem obyvatelé Volgogradu mohli povídat, zvláště ti, co už jim na to zbývá jen klepání spiritistickým stolečkem). IMHO pokud se muslimům atentát podaří, mohou vzbudit takový odpor, že už to jimi koupení politici spolu s ideovmi souputníky, jako jsou komunisté či sionisté, nedokáží ustát.

Ukrajinská opozice
vřeští, že j s ní špatně zcházeno. Na jejih pokusy polévat policisty Molotovovými koktejly a zapalovat je, reagují ohrožení dokonce, o hrůzo, obušky atu a tm i střelbou (byť není jasné, zda ostrou, nebo jen gumovými projektily. Důležité je, že ukrajinská vláda má podporu obyvatel nejen východní, ale i západní části státu, zatímco jeích odpůrců není o mnoho víc než protestujících na náměstích.
Řvou i bruselští, protože odmítnutí vstupu do bruselistánu představuje další level odporu proti bruselské totálně zkorumpované mašinérii. Ne, že by Rusko bylo o tolik lepší, ale dosud nevydává závazné pokyny na polohu při mikci a defekaci, ani haldy pseudonorem, páchnoucích korupčními zájmy.

Obama prohlásil,
že marihuana není nebezpečnější než alkohol. A teď si vber, šmudlo, jestli tím naznačuje konec "war on drugs", nebo k ní chce přidat ještě "starou dobrou prohibici", aby mohl zaměstnat další tlupy lehkoživků a nemakačenků, jako "policejní experty".

Kolem italských námořníků,
zadržovaných v Indii se sitauce vyhrotila v tom smyslu, že jim hrozí "trest smrti", přestože se Indie původně zavázala, že nic takového nehrozí.
Meritum případu je takové, že k italské lodi, plujících v mezinárodních vodách, se přiblížila cizí loď, nereagující na výstražné signály, dokud nebyla zastavena palbou. Při ní došlo ke zranění a zabití některých člený její posádky. Údajně šlo o pokojné rybáře, kteří vovšem k takovým manévrům neměli sebemenší důvod.
IMHO není možné, aby si takto počínala plavidla mírumilovných rybářů, navíc v oblasti výskytu pirátů, za ně se vydávajících. Střelba byla naprosto lgitimní, pokud byla italská loď ohrožena. Italové své lidi vydávat neměli, a, jak se ukazuje, neměli dbát n nějké sliby nebo "záruky".

Průvodčí se,
co by "preventisté" vrátí do tramvají ve více městech ČR. Vynutily si to ataky bezdomovců a dalších kriminálních individuí, obtěžujících a přepadajících cestující. Zaplatíme to, pochopitelně, v ceně jízdného.

Studenti Slezské university
natočili video, v němž se "souloží". Vyvbolalo to haldu protestů, zejména od lidí, které přinesl čáp či vrána a totéž očekávají i od svých potomků.

Teploty jdou dolů,
globální oteplování prostě zuří.

Čeští aktivisté
vřískají nad "násilím" ve Středoafrické republice. Vadí jim široký odpor místních obyvatel, bojujících všemi postředky proti islámským pučistům, reprezentujícícm cca pět procent obyvatelstva tohoto státu a terorizujícím naprosto bezohledným způsobem ten pětadevadesátiprocentní "bezvýznamný zbytek".
Problém je, že lidé z těchto organizací, alespoň podle blogů a jiných sebereprezentcí silně tendují k levici (ať už marxistické nebo fašizující) a islám, jakožto extrémně totalitní a kolektivistické uspořádání společnosti jim prostě imponuje, protože souzní s jejich světonázorem. Navíc jim jeho antidemokratičnost dává zřemě pocit vyskytování se s nimi na jedné lodi. Protože v demokracii je řada jejich ideálů neprosaditelná do praxe.

Nejsou oči,
respektive oční rohovky. Je to důsledek omezení pitev novým občanským zákoníkem, o kterém jem psal před týdnem. Rohovky se totiž při pitvách odebíraly od vhodných pacientů rutinně.

"Dohnat a předehnat",
zazněla z brusele další výzva k (naprosto zbytečnému) snižování emisí CO2. Teď jde o to, koho máme předhánět, protože rozvojové země, do nichž přechází náš průmysli i významná část našeho výzkumu, nyní mají našlápnuto na to, aby ony předehnaly nás. My, pamětnící tohoto jevu za časů soudruha Husáka víme, že druhý level tohoto hesla je "neztratit krok", a třetí "neztratit stopu".

Dvě věci z opačného konce světa,
ale zcela jednoznačně spolu související: U nás je vyšetřován starý lékař za nezákonné předepisování anabolik, v Chile mladá dívka za údajné prodání svého dítěte. Souvislost j zde ta, že v obou případech strká stát pracky a čumák do věcí, do nichž by je strkat neměl, a tím vytváří sám konfliktní situace.

V Texasu
za velkého kvilu humanitníků popravili vraha policisty.

V Plzni
je souzen exekutor, který zexekuoval matku díěte s rakovinou, a to v rozporu s rozhodnutím nadřízenýh, což mu zřejmě uškodilo víc, než samotný fakt celé věci.
Exekutoři IMHO silně pracují na tom, aby se stali stejně oblíbenými a populárními jako ve Francii před revolucí výběrčí daní. Včetně toho, že stejně jako oni, vybírají podstatnou část do vlastní kapsy. Ve Francii to tenkrát vedlo k takovému snížení vybrané daně, že král musel svolat generální stavy, aby mu povolily zvednutí daní. Ty místo toho rozpoutaly proces, který připravil o hlavu krále, královnu i většinu původního osazenstva tohoto zárodečného parlamentu. Jedním z výnosů jejich následníků bylo i vyhlášení o likvidaci původních výběrčích daní, což odkašlal i vědec světového formátu Lavoisier, který dostal výběr daní coby formu "státního stipendia". Sám nekradl, přenechával to druhým a jen žil z části jimi vytvořeného zisku.

Talíbanci v Afghánistánu
povraždili žáky, hrající volejbal.
Prostě žákům nedošlo, že američané, kteří Talíban vojensky porazili "mají úctu a respekt k velkému náboženství", a že podle toho náboženství není správné hrát njaké hry, ale je nutné se připravovat na džihád, případně tu a tam o..kat nějakou kozu či ovci, coby tréning na hurisky.

3 komentáře:

  1. A nejsou náhodou ta bruselská protekcionistická nařízení a pseudonormy v kolizi se závazky a členstvím v WTO? Já si myslím, že by se ledacos najít dalo a že by to nebylo od věci poštvat ty dva molochy proti sobě. Ti brusešltí padouši by totiž potřebovali pořádnou sodu jako prase drbání...

    OdpovědětVymazat
  2. Celý případ s dvěma italskými námořníky se táhne už dva roky, indické úřady protahují proces do nekonečna a oběma námořníkům skutečně hrozí trest smrti, budou-li souzeni podle indického zákona proti terorizmu. Incident se stal před dvěma roky, 15.února 2012, když italská tanková loď Lexie se střetla s indickou motorovou rybářskou lodí v extrateritoriálních vodách. Bylo to období, kdy piráti napadali obchodní lodi, zabavovali je a pak chtěli výkupně za navrácení. Na obchodních lodích byly tedy zavedeny vojenské hlídky, aby lodi chránily. 15. února hlídka na Lexie zpozorovala na radaru, že se k ní blíží velkou rychlostí neznámé plavidlo a proto signalizovala nejdřív světelně a pak výstřely do vody, svou pozici a výstrahu plavidlu, které ale pokračovalo dál ve své dráze k Lexie. Na lodi byl vyhlášen poplach a členové posádky se připravili k obraně. Na vzdálenost 100 m. posádka Lexie vidí, že na motorové lodi jsou ozbrojení muži. Z Lexie začnou střílet naostro až ve vzdálenosti 50 m a tehdy plavidlo otočí a odpluje.
    Při vyšetřování pak vyšly najevo věci víc jak absurdní. Majitel motorové rybářské lodi prohlásil, že posádka spala, že si nikdo signálů z Lexie nevšiml a proto nezměnili dráhu. Případ vyšetřovala i italská vojenská námořní komise a zjistila, že náboje které zabily dva indické rybáře nepocházejí ze zbraní dvou členú ozbrojené hlídky, Massimiliano Latorre a Salvatore Girone, ale jiných dvou členů posádky, která začala proti plavidlu preventivně střílet ze vzdálenosti 50 metrů. Kromě toho není tak docela jisté, šlo-li o rybářskou loď anebo pirátskou, která předstírala, že loví ryby.
    Italské úřady jednají s indickými celé dva roky na různé úrovni, teď tam právě jede parlamentní skupina, aby se znova pokusila přesvědčit indické úřady, aby ty dva marò, kteří se ničím neprovinili, zbavili obvinění a pustili je konečně domů.
    Jenže Indové vždycky něco slíbí, ale pak táhnou po své cestě dál jako mezci. Co tím chtějí dokázat?
    Informace

    OdpovědětVymazat
  3. informaci:

    Proč? Důvody mohou být rozličné. Buď je to korupce, protože piráti prostě mají prachy na to aby podmazávali úřady a protože je dotyční naštvali, tak jim to "oslazují". Může to být i prachsprostá indická snaha na jedné, či více úrovních. O Italech a Francouzích je dobře známo, že se z nich prachy vyrazit dají, tak to prostě hoši zkoušejí. Na Amíky by si to nedovolili, protože od těch by to dostali štědře proplacené v munici vypálené jejich směrem, to je ale jediný jazyk a prostředek, kterým je rozumné bavit se s podobnými hajzly.

    Kdyby vedení slavné Unie nemělo v palicích zelená lejna místo mozku, tak by si dávno postavilo, stejně jako USA, několik hladinových flotil plavidel a v takovýchto případech by 1-2 přisunulo blíž k indickému pobřeží jako podpůrný vyjednávací argument. Nic takového nemaje, můžou italští páni diplomati leda tak zkoušet ukecávat a korumpovat indické hajzlíky a doufat, že ty námořníky vyhrábnou ven a včas s nimi zdrhnou mimo jejich dosah. Je pak jen otázkou času, než se stane něco podobného, protože drbani rozumí jen těm hladinovým svazům a potíží vzešlých ze zbraní na jejich palubách, bohužel. Na hajzly nic jiného než pořádný klacek a strach z něho neplatí.

    OdpovědětVymazat